top of page

19 de juliol 2011       Reunió Interclubs

Reunió interclubs de la comarca del Vallès a la seu del Rotary Club Sant Cugat.
Hi son presents els clubs de Granollers, Sant Cugat, Terrassa, Caldes/Sant Feliu de Codines, Sabadell, Cerdanyola i el Club Rotaract del Vallès.
Aquesta vegada li correspongué el torn al Club d’aquella bella i històrica ciutat.
El motiu de la trobada, va ser posar en coneixement dels membres dels Clubs presents, com utilitzar les xarxes socials per una comunicació ràpida i eficaç. L’encarregat de la presentació va ser en Maiol Estragués, del Rotary Club Terrassa, qui ens va mostrar com utilitzar el Facebook i el Twitter.
Es tracta d’estar permanentment connectats, sobretot per coordinar les agendes dels diferents Clubs i evitar el solapament d’actes en les mateixes dades.
A través del Facebook, quedaran registrats tots els comunicats i esdeveniments publicats, solucionant d’aquesta manera el trencament que a vegades es produeix en el canvi anual de Juntes.

12 de desembre 2011     Visita Club Rotaract Vallès

Aquesta nit ha tingut lloc la primera trobada rotària després del període vacacional. Entre els temes tractats destaquem la visita de dos representants del Club Rotaract del Vallès, els quals ens han convidat a participar en el PRIMER CAMPIONAT DE FUTBOL FOOD & GOL amb posterior botifarrada.
La seva idea és propiciar el contacte entres els membres dels Clubs Rotaris de la comarca i els joves rotaractians. 
La festa tindrà lloc el dissabte 1 d’octubre a Viladecavalls a les instal·lacions esportives municipals.Tothom hi és convidat: rotaris, familiars de rotaris, infants, amics i simpatitzants.

Tanmateix, el nostre company Eduardo Núñez, donarà una xerrada a la seu del Club Rotaract del Vallès a Bellaterra, el proper dijous dia 15, sobre EL PERFIL DE ROTARY INTERNATIONAL I LA FUNDACIO ROTARIA.
Els joves rotaractians podràn gaudir dels grans coneixements que el nostre company Eduardo té sobre aquest tema.

Eduardo Núñez .conferencia a Rotaract.jpg

Eduardo Núñez en un moment de la seva exposició.

26 de setembre 2011          Conferència de José Antonio Simón

Conferència a càrrec del nostre company notari, José Antonio Simón: L’impost de Successions -Segona Part-.

Recordeu que abans de vacances ja ens va fer cinc cèntims sobre aquest tema. Podrem aprofitar també per preguntar-li sobre la repesca de l’Impost sobre el Patrimoni que és d’aplicació ja per l’exercici 2011.

Qui millor que ell per aprofundir en aquests dos temes de candent actualitat.

 

En José Antonio Simón contestant l’allau de preguntes que va provocar                                            aquest tema tant interessant.

José Antonio Simón -conferencia.jpg

17 d´octubre 2011        Visita d´Alicia Aradilla Sequera

Ens visita l’Alícia Aradilla Sequera, sociòloga i propietària de l’empresa Gestión Apreciativa Empresarial. 

Especialitzada en consultoria, formació i coaching executiu, ens ve a parlar de: La Gestió Apreciativa empresarial. Què és?.

En la seva intervenció, l’Alícia ens enfoca la gestió dels recursos humans a l’empresa d’una manera totalment innovadora i positiva. Al contrari del que acostumen a fer les consultories habituals, anar a buscar el problema i incidir en ell, la gestió apreciativa el que cerca son les virtuts i no els defectes de les persones. Potencia l’equip en contra de la individualitat tot destacant que el líder cal que sigui assertiu i amb capacitat d’escoltar.

Val a dir que l’Alícia, posant com exemple l’aplicació de la Gestió Apreciativa a la seva empresa de veterinària des de fa mes de quatre anys, ha aconseguit no solament esquivar la crisi, si no que gaudeix d’un creixement important malgrat la situació econòmica actual.

La veritat ens que ens varem quedar amb ganes de fer-li moltes preguntes.

Si voleu saber-ne mes podeu visitar la seva web: http://www.gestionapreciativaempresarial.com

Alicia Aradilla1.jpg

                                 Alicia Aradilla

Alicia Aradilla2.jpg

En acabar la conferència, el President Francesc Cusidó
                                i Alícia Aradilla

 24 d´octubre 2011          Conferència de Wei Min Shang

Wei Min Shang ha estat la protagonista de la sessió.
Originària de Shanghai, la Wei Min amb una gran visió, ha creat l’escola de xinès GERAR a Sabadell.
Parlant de l’escriptura xinesa, la composició dels sinogrames i els orígens d’aquest antic sistema de comunicació, la Wei Min ens ha donat una visió del tarannà i l’estructura mental del poble xinès.
“Tot és més senzill del que sembla”, diu i “tot té una explicació lògica al darrera”, afegeix.
Sigui com sigui, la seva xerrada ens ha tingut a tots veritablement interessats. Finalment cal destacar l’evolució de l’alumnat que estudia xinès. A començaments del 2000 els alumnes eren principalment homes empresaris, interessats d’una manera o altra en fer negocis amb Xina. Actualment la majoria dels estudiants son joves, nois i noies, que veuen en l’aprenentatge d’aquest idioma una oportunitat de futur.

Wei Min Shang1.jpg

Wei Min Shang, compartint taula amb els membres                                        del Club

Wei Min Shang2.jpg

  Wei Min Shang, rebent del President Francesc Cusidó, 
       un diploma de reconeixement a la seva tasca de
                      difusió de la cultura xinesa.

26 d´octubre 2011       Xerrada Projecte Microcrèdit

cartell-xerrada-microcrc3a8dits.jpg

Xerrada sobre el Projecte de Microcrèdits, a la Cooperativa de Dones de  Diabugu Batapa (Gàmbia), al Centre Cívic Riu de Santa Coloma de Gramanet.

Hi esteu tots convidats. El tema prou s’ho val.

7 de novembre 2011      Conferència de Rafael de Villasante García

Varem tenir entre nosaltres a Rafael de Villasante García, arquitecte paisatgista i especialitzat en el medi ambient, que ens va parlar sobre ecoturisme: “EL NOU TURISME VERD I ELS SEUS RODALS".

Durant la seva exposició ens va definir els diferents tipus de turisme, tal com ho va fer Zivadin Jovicic: turisme rural, actiu, de masses, de sol i platja, de negocis, sostenible, ètic… 

Però el tema que ell està treballant des de l’any 2000 és una combinació de turisme rural, actiu, sostenible i, fins i tot ètic o de negocis.

Actualment està dedicat a un projecte al poble de Sant Martí Surroca i els seus rodals. Insisteix però, que per un desenvolupament sostenible del turisme cal l’implicació de l’empresa privada.

En acabar, la Presidenta del Club Rotaract del Vallès, Èlia Estragués, ens va presentar el CONCERT BENÈFIC D’HIVERN, que tindrà lloc el diumenge 27 de novembre a Caldes de Montbui i en el que actuarà l’Orquestra de Cambra de Sabadell.

Els beneficis obtinguts es destinaran a la construcció d’una escola per a nens i nenes de 7è i 8è de Primària a Gambasse (Guinea Bissau). Els tickets es venen al preu de 10 €. També es poden adquirir entrades fila “0”.

Rafael de Villasante García.jpg

En Rafael de Villasante i el President Francesc Cusidó

Elia Estragues presenta el Concert Benefic.jpg

    L’Èlia Estragués presentant el Concert Benèfic

28 de novembre 2011         Visita de Lluis Recorder

Una vegada passades les eleccions, ens va visitar el Sr. Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el qual ens va parlar sobre els temes d’actualitat que afecten la seva Conselleria. 

Va ser una excel·lent oportunitat per traslladar al Conseller en persona, totes les nostres inquietuds i dubtes sobre el territori i també sobre el nou mapa polític a l’Estat espanyol.

El Conseller es defineix com a Cap d’un departament inversor però “sense diners”. Parlant dels principals objectius del Govern en aquesta legislatura, cita com a prioritat, reduir el dèficit al 2,6% el 2011 i acabar en un 1,3% el 2012.

Pretén fer una Administració Pública més eficient evitant duplicitats.

Com no podia ser d’una altra manera, a preguntes dels assistents va respondre sobre la nova Ronda de Sabadell, el corredor mediterrani , l’eix transversal que preveu estigui desdoblat del tot el 2013 i finalment l’aeroport d’Alguaire, on després de complicades negociacions s’ha arribat a un acord amb Ryanair.

Lluis Recoder1.jpg

    El Conseller exposant els projectes de la seva                                        Conselleria

Lluis Recoder2.jpg

     En acabar l’acte, el Conseller Lluís Recorder i el          President del RC. Sabadell, en Francesc Cusidó

19 de desembre 2011      Sopar de Nadal

Sopar Nadal 2012.jpg

Varem celebrar el tradicional sopar de Nadal amb les nostres parelles i vam poder aprofitar per recollir els donatius voluntaris que en aquesta ocasió han estat 730€ i que, com ja és costum en aquestes dades, lliurarem a la Congregació de monges de Les Termes de Sabadell.

En Francesc Cusidó expressant els seus            millors desitjos per l’any que entra.

23 de gener 2012      Conferència Dr. Oriol Domènech

Tenim el goig de comptar amb la presència del Dr. Oriol Domènech, otorinolaringòlec, que ens ha vingut a parlar de l’ART DE CURAR. 
El Dr. Domènech és un pou de coneixements, i a base de anar-nos explicant experiències viscudes i anècdotes de la seva vida, ens fa entendre la diferència entre un professor i un mestre.
Ens diu que hi ha d’haver una comunió entre el professional metge i la persona que el necessita, el malalt.
No ni ha prou amb els coneixements empírics de la medicina. Cal quelcom més per curar de debò.

Dr. Oriol Domenech1.jpg
Dr. Oriol Domenech2.jpg

En acabar la xerrada, en Francesc Cusidó      lliura un detall al Dr. Oriol Doménech

Dr. Oriol Domenech3.jpg

                  Foto per al record

Tots bocabadats escoltant la   dissertació del Dr. Doménech

30 de gener 2012        Visita del Governador

Jose Mª Mesa Gobernador.jpg

Ens visita el Governador del Districte 2202 de Rotary International, José Mª Mesa, que ens parla del missatge que el President de R.I. Kalian Bernajee, vol transmetre a tots els Clubs.

En José Mª Mesa i en Francesc Cusidó en acabar l’acte 

5 de febrer 2012         Tramesa llibres a Ereván

A través de Daniel Ribó i Simón Saura, va arribar al nostre Club la necessitat que el poble armeni té de disposar de llibres en espanyol, doncs això els permet aprendre aquest idioma i viatjar a Sudamèrica, lloc de destí preferent dels immigrants d’aquell país. 

Dins del nostre Club, en Josep Mª Martínez s’ho va agafar amb molt d’entusiasme i va decidir endegar tota la logística, ajudat d’en Salvador Puigdollers, per tal de recaptar llibres i revistes per ser enviades a Armènia.

Finalment, fruit de tot aquell esforç, es van poder recollir i enviar 5 europalets, amb un pes de 4.500 kgs., amb un total de 4.800 llibres.

Amb la col·laboració d’un membre del Rotary Club d’Ereván, Sr. Antonio Moltalto, Cònsul Honorari d’Itàlia a Armènia, s’aconsegueix que el cost del transport i duanes es redueixi a 2.000€, dels quals el nostre Club n’aporta 1.250€, en Simón Saura 250€, en Daniel Ribó 250€ i en Josep Mª Martínez els 250€ restants.

Ens congratula que tot aquest esforç hagi donat el resultat esperat.

Tot seguit us reproduïm una fotografia de la biblioteca muntada gràcies a aquest enviament de llibres.

Foto llibres.jpg

Es confirma l’arribada al seu destí, a Ereván, capital d´Armènia, del contenidor carregat de llibres en espanyol, destinats a aquella població.

20 de febrer 2012         Conferència de Santiago Niño Becerra

El passat dilluns varem gaudir amb els coneixements de Santiago Niño Becerra, que ens va venir a parlar de la seva visió de la situació financera actual.

Santiago Niño Becerra és catedràtic d’Estructura Econòmica a la Universitat Ramón Llull.

En el llibre que va escriure i que s’anomena “el Crash del 2010: toda la verdad sobre la crisis”, ja va vaticinar el que està passant.

En realitat en Santiago Niño Becerra no va venir a donar-nos una xerrada. Va parlar cinc minuts i posteriorment, tal com ell pretenia, es va establir un intens col·loqui a través de la bateria de preguntes que l’auditori li va formular.

No cal dir que el catedràtic ens va mostrar la crua realitat, tot dient-nos que la situació que estem atravesant és catastròfica i sense precedents.

Només cal mirar les xifres del dèficit, entre el 8 i el 8,2%, el deute privat s’ha multiplicat per quatre en els darrers deu anys i un entorn internacional degradat, sobretot en el sector financer.

Pel que fa a Espanya, és greu que el 50% del deute és amb l’exterior, i quan parla de Catalunya el tema s’agreuja degut al dèficit fiscal específic afegit.

Pel que fa a la reforma laboral, en Santiago, creu que només beneficia les grans empreses i no ajuda a crear ocupació.

Malgrat tot, cal no perdre l’esperança, diu, d’una manera o d’una altra ens en surtirem.

Niño Becerra1.jpg

  En Francesc Cusidó mostrant la seva      satisfacció pel col·loqui amb en Santiago

Niño Becerra2.jpg

     En acabar l’acte mostrant el         reconeixement   del Rotary Club Sabadell

5 de març 2012       II Premi Protagonistes de Demà

Varem celebrar l’acte de lliurament de la II Edició del PREMI PROTAGONISTES DEL DEMÀ.

Entre la trentena de candidatures presentades, vuit han estat finalistes, optant al Premi.

Avui per avui el jurat ja ha emès el seu veredicte entre els que considera millors candidats. 

Atès l’igualtat de valors entre els principals seleccionats aquesta vegada s’ha optat per lliurar dos primers premis: els guanyadors dels quals son la PAULA ARRÉBOLA OYA, de l’IES Vallès i en JORDI SANS MILÀ, de l’Escola Pía. 

L’acte va consistir en un sopar a la seu del R.C.Sabadell, a l´Hotel Urpí, posteriorment varem gaudir de la presència d’en Ignasi Garcia, persona vinculada al món de l’ensenyament i que va estar Subdirector General del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i que ens va parlar sobre un tema de màxima actualitat: l‘EDUCACIÓ A CATALUNYA: UN DEBAT OBERT.

Fent un mins resum de la seva xerrada, ressaltarem que els mitjans de comunicació sovint opinen sobre la matèria sense disposar d’un coneixement tècnic suficient. Afegeix que un condicionant ha estat el fet de que des de l´any 1990 la població nouvinguda ha passat de 0% al 15% amb tota la problemàtica que això suposa. Qüestionant si el nostre sistema educatiu és o no és bo, l’Ignasi Garcia creu que un dels handicaps és la tolerància que mostra la societat vers el fracàs escolar.

D’altra banda, d’una mostra de 35 paísos de l’OCDE, el nostre ocupa la 15ª posició, malgrat que un 30% de la població escolar acaba els seus estudis sense cap titulació post-obligatoria. En aquest cas és el doble de la mitjana europea.

El gran repte cap el qual s’hauria d’anar és incrementar el % d’alumnes que assoleixin una qualificació per sobre de l’ensenyament obligatori, elevar l’escolarització en formació professional i la contenció de l’index de titulació universitària.

Finalment remarca que cal mes autonomia pels centres, no per complir normes, si no per aconseguir l’èxit dels alumnes.

Una frase que l’Ignasi García va repetir molt és que cal recuperar la cultura de l’esforç.

Val a dir que el jurat va tenir moltes dificultats per decidir i finalment, per no ser injusts, va atorgar dos primers premis.

La Paula Arrébola va néixer a Sant Cugat, té 16 anys i cursa el 1er. curs de Batxillerat tecnològic a l’IES Vallès.

És una alumne brillant que es caracteritza no només per la seva intel·ligència cognitiva, sino també per la seva intel·ligència emocional.

La seva trajectòria acadèmica és excel·lent. Ha participat en diversos campus de l’entorn universitari entre els quals destaquen “Energías renovables para el futuro” i “Matemáticas viables y ocultas en un mundo tecnológico”. També ha participat a les “Olimpiades Matemàtiques”.

Actualment s’està preparant per l’ Advanced Certificate de la Universitat de Cambridge i també ha format part d’un Club de lectura en llengua anglesa.

Destaquem finalment la seva participació en causes solidàries com la “Xarxa Educativa Solidària de Sabadell.

Tot això i molt més que no podem plasmar aquí en quatre ratlles, la fan més que mereixedora del 1er. Premi de la II Edició de Protagonistes del Demà.

Per la seva part, en Jordi Sans, nascut a Sabadell i amb 17 anys, a punt de complir els 18, cursa 2on. de Batxillerat a l’Escola Pía, amb un expedient acadèmic immillorable compaginant-lo amb el 6è Grau Mig del Conservatori Professional de Música.

Participa amb nombroses activitats extraescolars, com ara l’Aplec Pasqual, el Sopar Literari, Sant Jordi, Sant Josep de Calasanç.

És estimat per tothom i ajuda els seus companys que tenen necessitats.

També practica futbol amb l’equip juvenil B.

En el món de la música ha col.laborat amb Big Band del Conservatori de Sabadell, amb l’Orquestra Filarmònica de Sabadell i amb el Cor de Sant Agustí.

A nivell d’idiomes destaca en anglès tant oral com escrit.

Vist aquest currículum era evident que tots dos mereixien el 1er premi, i així va ser.   A partir d’ara sou els ambaixadors de Sabadell i de Rotary allà on aneu.

Volem aprofitar l’ocasió per a recordar que la guanyadora de la primera edició del Premi va estar la Laia Abellán també del IES Vallès.

II Premi Protagonistes4.jpg

Primer pla dels guanyadors, Jordi i Paula, Paula i Jordi.

II Premi Protagonistes3.jpg

D’esquerra a dreta: Ramón Burguès, Regidor d’Educació, Jordi Sans i Paula Arrébola, guanyadors del Premi Protagonistes del Demà i Francesc Cusidó, President del Rotary Club Sabadell.

II Premi Protagonistes1.jpg

En Francesc Cusidó i l’Ignasi García,    en acabar la xerrada d’aquest últim.

II Premi Protagonistes2.jpg

Foto de família amb els dos guardonats al centre, el Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, pares i representants dels centres escolars, IES Vallès i Escola Pía de Sabadell.

19 de març 2012     Premi Paul Harris al Centre d´Esports Sabadell

Avui ha tingut lloc l’acte de lliurament de la nostra màxima distinció “PAUL HARRIS” al CENTRE D’ESPORTS SABADELL, entitat tres anys més antiga que Rotary International.  

Enguany el Rotary Club Sabadell ha decidit atorgar aquest guardó al nostre estimat Centre d’Esports per la seva llarga trajectòria en favor del foment de l’esport a la nostra ciutat, potenciant sobretot el futbol base i exportant l’imatge de Sabadell per tot l’estat espanyol.

Val a dir que el Rotary Club Sabadell, en atorgar aquesta distinció al Centre d’Esports Sabadell, no solament fa un homenatge a aqueixa entitat, sinó que al mateix temps col·labora amb una aportació de 1.000 dòlars en favor del programa estrella de la Fundació de Rotary International, que no és altre que l’eradicació de la polio arreu del món. 

Paul Harris a Centre Esports Sabadell3.jpg

Estadi del Centre d’Esports Sabadell

Paul Harris a Centre Esports Sabadell2.jpg

En Francesc Cusidó, President del R.C.Sabadell   lliurant el reconeixement “Paul Harris” a  en Joan     Soteras, President del Centre d’Esports Sabadell.

Paul Harris a Centre Esports Sabadell1.jpg

En Joan Soteras agraint en nom de tota la Junta del Centre d’Esports Sabadell i explicant la política de l’entitat que presideix en relació a la potenciació del futbol base, en el seny i el tocar de peus a terra com a filosofia de govern. Entre altres detalls, destaca el fet de que el Sabadell és el tercer club de Catalunya en futbol femení i que la seva web és la cinquena de tot l’Estat espanyol.

8 de juny 2012                     2ª Gala Solidària

El día 8 de juny de 2012, el  Rotary Club Sabadell es va apuntar un èxit, amb la seva 2ª Gala Solidària al Teatre Principal, que va omplir tota la platea per veure el Màgic Andreu i la Banda de Música de Sabadell, amb la finalitat de recaptar fons per la Fundació Privada Atendis, per cobrir part del cost d´un vehicle per als trasllats dels pacients del seu projecte per a l’Associació Pro Disminuïts Psíquics.

Els trucs del Màgic Andreu i el seu humor, que va comptar en un número de la seva filla a l’escenari, van ser la marca de la casa d’una vetllada que va tenir un excel•lent colofó musical amb La Banda que dirigeix Bernat Castillejo, amb molt bon nivell.

Van intervenir en l’acte el President de Rotary Club Sabadell, Francesc Cusidó, i la Presidenta de la Fundació Atendis, la doctora Joaquima Júdez.

cartell-sabadell-11.jpg
Gala Atendis.jpg

El Màgic Andreu i la seva filla, en un moment de la seva      actuació en la II Gala Solidària del Rotary Club Sabadell.

ATENDIS-Ambulanca ROTARY.jpg

La Gala Solidària es va celebrar per recaptar fons per a la                        compra d'una ambulància

bottom of page